by Charlaine 

september 15, 2021

Title Banner without Sidebar

‘Het is net als het omdoen van je autogordel, dat doe je gewoon’. Een kreet uit een gesprek wat ik laatst met iemand voerde over het dragen van een mondkap. Het triggerde mij. 1,5 jaar geleden hadden we deze uitspraak best een beetje afwijkend gevonden. En nu?

Vrije elektronen en het immuunsysteem

Je hebt het mij wellicht al vaker horen zeggen. Laaggradige ontstekingen behoren tot één van de grootste bedreigingen voor onze gezondheid en zijn de belangrijkste veroorzaker van restklachten na een infectie met het Corona virus. 

Wanneer er sprake is van een (laaggradige) ontsteking in het lichaam, komen witte bloedcellen naar de beschadigde cel om deze in te kapselen. Hierdoor komen vrije radicalen vrij. Deze halen elektronen uit de beschadigde cel, waardoor de beschadigde cel vernietigd wordt. Bij een tekort aan vrije elektronen om vrije radicalen te kunnen neutraliseren, worden deze ook uit gezonde cellen gehaald, waardoor deze gezonde cellen beschadigen. Hierdoor gaat er een signaal naar het immuunsysteem wat er vervolgens voor zorgt dat de cel vernietigd wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een kettingreactie. 

Wat nou als er een manier zou bestaan om op een andere manier aan deze vrije elektronen te komen? 

Aarden is het nieuwe nornaal

Je hebt vast weleens iemand gezien die op blote voeten liep op een plek die niet heel gangbaar is. Wat was je eerste gedachte? In de huidige moderne maatschappij is het dragen van schoenen volledig genormaliseerd. Er zijn zelfs onderzoeken die aangeven dat vrouwen gemiddeld 23 paar schoenen bezitten. Maar wat is normaal? 23 paar schoenen bezitten, waarvan je de helft nauwelijks gebruikt, of op blote voeten lopen? 

De aarde is een oneindige bron van vrije elektronen. Deze kunnen vrije radicalen neutraliseren, waardoor gezonde cellen in je lichaam niet meer hoeven te worden aangetast. Hierdoor krijgt je lichaam de kans zichzelf te herstellen. Het gebruik maken van deze vrije elektronen is heel simpel! Trek je schoenen uit.

Schoenen isoleren. Hierdoor zijn we het contact met de aarde kwijtgeraakt. Wanneer we op onze bloten voeten contact maken met de aarde (aarden) worden de vrije elektronen geabsorbeerd door onze voeten. Het zorgt vervolgens voor een antioxidante werking. 

Aarden dooft hierdoor (chronische) ontstekingen in het lichaam. Laaggradige ontstekingen zijn een bron van alle belangrijke welvaartziekten en een belangrijke oorzaak van langdurige restklachten na Corona. Het stoppen van de ontstekingen zorgt voor een gezond lichaam. Hierdoor is de natuur een gratis oplaadstation voor het zelfherstellend vermogen. 

De voordelen

Stress heeft een grote invloed op de werking van het immuunsysteem. Aarden verlaagt de cortisolwaarden (hormoon dat direct gerelateerd is aan stress) en zorgt voor vrije elektronen in het lichaam. Hierdoor heeft het een gunstige werking op het immuunsysteem.

Doordat de cortisolwaarden dalen, wordt de aanmaak van melatonine gestimuleerd. Dit hormoon zorgt voor een goed slaapritme. 

Doordat het immuunsysteem minder belast raakt houdt het lichaam energie over voor andere lichaamsprocessen, zoals vertering (betere darmgezondheid), schildklieren (gezonder gewicht) en geslachtsorganen (verbetert libido en vruchtbaarheid). 

Het is gevaarlijk om op blote voeten te lopen

Mijn dochtertje van 3 jaar oud loopt het liefst op blote voeten. Ze trekt dan ook regelmatig haar schoenen uit en weigert deze weer aan te trekken. Zo komt het regelmatig voor dat ik haar op blote voeten meeneem naar de supermarkt. En geloof mij daar reageren mensen op, waaronder vanuit de overtuiging dat dit gevaarlijk is. 

Wondjes op je voeten zijn een uitstekende manier om je immuunsysteem te versterken. Het lichaam is daar namelijk voor gemaakt, maar in de huidige tijd creëren we vooral wondjes aan de binnenkant, zowel emotioneel als in de vorm van laaggradige ontstekingen. Chronische ontstekingen zijn namelijke vele malen gevaarlijker. Deze ontstaan onder andere door onvoldoende ontspanning en beweging, stress en ongezonde voeding. Blote voeten gevaarlijk? Ik zou mij meer zorgen maken over de inhoud van je boodschappen mandje. 

Moet ik dan al mij schoenen wegdoen?

Vooropgesteld. Niets moet. Je maakt zelf de keuzes. Heb je 23 paar? Dan kan het wellicht een goed idee zijn er wat weg te geven 😉

Begin klein. Zet letterlijk iedere dag een paar stapjes. Onthoud dat slechts 1% koerswijziging in de keuzes die je maakt al zorgt voor verandering. Deze verandering is zichtbaar in jouw leven, maar ook in de vierkante meter om jou heen. 

Dus wat kun je beter onthouden?

De aarde bevat een oneindige hoeveel vrije elektronen. Vrije elektronen zorgen ervoor dat vrije radicalen, welke vrijkomen bij ontstekingen, worden geneutraliseerd. Dit voorkomt een overbelast immuunsysteem. Ontstekingen en een hierdoor overbelast immuunsysteem zijn de nummer 1 reden van het ontstaan van restklachten na Corona. Je kunt het immuunsysteem kalmeren door te aarden en gebruik te maken van de vrije elektronen. Simpel, gratis en een tikkeltje uit de comfortzone. Alle reden dus om het te gaan ontdekken. 

Wat kun je vandaag nog doen om je gezondheid te verbeteren?

– Wandel dagelijks 10-15 min met blote voeten op gras, zand, grond of onbewerkte stenen

– Ga op (bijvoorbeeld) het gras zitten met je handen en voeten op de grond

– Probeer eens een wandeling op een speciaal aangelegd blote voeten pad

– Wanneer je onzeker bent over mogelijke reacties begin dan in je tuin en breidt je gebied steeds een stukje uit. 

– Probeer bovenstaande 2 weken uit en beoordeel zelf wat het met je gezondheid doet

– Wees je bewust van jouw definitie van normaal. Had jij 1,5 jaar geleden kunnen bedenken dat de meeste mensen het dragen van een mondkap normaal zouden vinden? En daar waren zelfs geen 21 wetenschappelijke onderzoeken voor nodig die de gezondheidsvoordelen onderbouwen 😉 

https://www.youtube.com/watch?v=Uybp04_3BqM

Over mij

Charlaine Meijer

Tijdens deze huidige gezondheidscrisis wordt het belang van een gezond lichaam pijnlijk duidelijk. Zieke mensen hebben namelijk maar één wens: 'gezond zijn'. In mijn ogen is gezondheid niet enkel de afwezigheid van ziekte, maar de aanwezigheid van vitaliteit.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >